fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Teaterverket får två nya scener och replokal på Sveavägen

Teater Pero lämnar över till Teaterverket

 Teater Pero

Vi är otroligt glada över att meddela att den anrika teaterlokalen på Sveavägen, där Teater Pero har funnits i 27 år, tas över av Teaterverket den 1 juli. Detta är efter en gemensam överenskommelse som blir till båda kulturverksamheternas positiva fördel. 

Cecilia och Moa

Från vänster: Cecilia Meeuwisse, producent; Teater Pero. Moa Åström, Verksamhetsledare; Teaterverket.

I mitten av maj blev det känt att Teater Pero beslutat att säga upp lokalen där de varit verksamma sedan 1993, för att undvika konkurs och kunna fortsätta med sin kärnverksamhet; teaterproduktionerna. Framtiden för den anrika teaterscenen på Sveavägen var därmed oviss, men nu är Teater Pero och Teaterverket glada över att tillsammans gå ut med nyheten att Teaterverket tar över lokalen i samverkan med Svante Bergströms Teaterstiftelse.

Det känns roligt att ha möjlighet att vara med och rädda en av Stockholms fina teaterscener. Ett levande kulturliv är viktigt för en storstad som Stockholm. Teaterverket har en unik verksamhet där teaterintresserade kan skapa fantastiska saker tillsammans. Jag ser fram emot att följa deras fortsatta resa när de nu får resurser att välkomna ännu fler medlemmar.
- Svante Bergström, Svante Bergströms Teaterstiftelse.

Svante Moa Jan

Från vänster: Svante Bergström, Svante Bergströms Teaterstiftelse. Moa Åström, Verksamhetsledare; Teaterverket. Jan Hultberg ordförande i Bostadsträttsföreningen. 

Den nya lokalen består av två scener; en större (100 platser) och en mindre (50 platser) samt ytterligare en replokal. Repetitioner och föreställningar med Teaterverkets många medlemsensembler blir huvudverksamhet i lokalen, men även fortsättningsvis kommer teatern – precis som under Teater Peros tid – att vara en levande gästspelsscen för fria grupper och internationella kompanier. Vi behåller fortsatt vår nuvarande scen och våra replokaler på västmannagatan 54 och olof palmes gata 20.

Mer information om hur Teaterverkets medlemmar bokar repetitioner och föreställningar på scenen kommer i augusti.

Med denna glada nyhet önskar vi alla en fin sommar med mycket kreativitet och kultur fram tills höstterminen drar igång igen!

Varma Hälsningar,
Moa Åström, verksamhetsledare; Teaterverket
Fanny Wahlqvist, marknadsförare och producent; Teaterverket