fbpx

Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fördjupningskurs i skådespeleri med Elisabet Sevholt

Elisabeth Fordjupningskurs

Teaterverket arrangerar i september 2021 en fördjupningskurs i skådespeleri med Elisabeth Sevholt som som ett antal gånger tidigare har hållit mycket uppskattade kurser på Teaterverket. Det här är en kurs för dig som redan varit med på någon av Elisabets kurser eller workshops och vill fördjupa dig i arbetet med metoden.

Under tre dagar – lördag, söndag och påföljande lördag - arbetar vi med verktyg för att skapa djupa, komplexa och drivande rollkaraktärer, starkt levande i nuet och med utgångspunkt från dina egna erfarenheter.

Med grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken och med starka influenser från andra skådespelartekniker, som Uta Hagen- och Meisnertekniken, arbetar vi fram ett skådespeleri för 2020-talet.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa.

PÅ KURSEN:
- Första dagen (18 sept) jobbar vi med att hitta drivkrafterna och den personliga kopplingen mellan dig och karaktären.
- Under kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen.
- Andra dagen (19 sept) fortsätter vi arbetet med scenen. Den här dagen lägger vi fokus på det yttre arbetet och mötet med den andra skådespelaren.
- Under veckan arbetar du enskilt och tillsammans med din scenpartner och fördjupar både det inre och yttre arbetet med scenen.
- Tredje dagen (25 sept) handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi går igenom metoder för att "komma ut ur huvudet" och bli en levande människa på scen och film.

Under kursen arbetar vi med olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får utveckla din teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

TID OCH PLATS:
- 18 och 19 september 2021 på Teaterverket, Olof palmes Gata 20, Stockholm. Masterclass kl 9-17 + eget arbete kvällstid den 18 september.
- Eget arbete under veckan, på egen hand och med din scenpartner.
- 25 september på Teaterverket, Olof Palmes gata 20. Masterclass kl 9-17, sen städning och avrundning tillsammans.

FÖRBEREDELSER:
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenen enskilt och tillsammans med din scenpartner. Ibland reser deltagare till workshopen. Om du får en partner som kommer långväga ifrån kan vissa av förberedelserna ske via skype. 

ANSÖKAN OCH KOSTNAD:

Sista ansökningsdag: 2 maj 
Om du är medlem 2021 i Teaterverket får du förtur till en plats om du ansöker senast 1 april. Ange när du söker om du är medlem i Teaterverket.

Ansökan skickas till: ansok(a)elisabetsevholt.com

Ordinarie kursavgift: 3.500 kr (2.800 kr+moms)
Avgift Teaterverket-medlemmar 2021: 2.575 kr ( 2.060 kr + moms)
För info om medlemskap kika här.

Om det var länge sedan du var med på någon av Elisabets kurser eller workshops kommer du att bli ombedd att skicka showreel eller CV+foto till ansok(a)elisabetsevholt.com

För mer information om workshopen kontakta kursvärd Moa Åström: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.