Är du intresserad av att bli medlem i TeaterVerket? Klicka här

Menu

Fördjupningskurs i skådespeleri med Elisabet Sevholt

Elisabeth Fordjupningskurs

Teaterverket arrangerar en fortsättningskurs i skådespeleri med Elisabeth Sevholt som som ett antal gånger tidigare har hållit mycket uppskattade kurser på Teaterverket. Det här är en kurs för dig som redan varit med på någon av Elisabets kurser eller workshops och vill fördjupa dig i arbetet med metoden som hon använder.

Under tre dagar – lördag, söndag och påföljande lördag - arbetar gruppen med verktyg för att skapa djupa, komplexa och drivande rollkaraktärer, starkt levande i nuet och med utgångspunkt från deltagarnas egna erfarenheter.

Med grunden i Stanislavskij, hjärtat i Chubbuck-tekniken och med starka influenser från andra skådespelartekniker, som Uta Hagen- och Meisnertekniken, arbetar vi fram ett skådespeleri för 2020-talet.

Den röda tråden i kursen utgörs av etableringen av ett rollarbete på en djupt personlig nivå. Arbetet är såväl analytiskt, som emotionellt, fysiskt och intuitivt och du får använda dig av hela din kapacitet som skådespelare och människa.

Kursens upplägg:
-Första dagen jobbar vi med att hitta drivkrafterna och den personliga kopplingen mellan dig och karaktären.
-Under kvällen arbetar du vidare, enskilt och tillsammans med din scenpartner, utifrån det fördjupade arbete vi gjorde under dagen.
-Andra dagen fortsätter vi arbetet med scenen. Den här dagen lägger vi fokus på det yttre arbetet och mötet med den andra skådespelaren.
-Under veckan arbetar du enskilt och tillsammans med din scenpartner och fördjupar både det inre och yttre arbetet med scenen.
-Tredje dagen handlar om att släppa allt förarbete för att kunna vara närvarande i ögonblicket. Vi arbetar med att lyssna på dig själv och lyssna på andra, "släppa" och låta kroppen prata och bli en levande människa på scen och film.

Under kursdagarna arbetar vi med olika metoder för att öppna upp för att få kontakt med ditt inre. Du får utveckla din teknik för att kunna gestalta starka känslor som till exempel rädsla och sorg så att det blir på riktigt, samt för hur du ska hitta känslan av att vara exempelvis förälskad, förälder, barn, syskon eller barndomskamrat.

Förberedelser:
Cirka två veckor innan kursstart får du en scen och en scenpartner via mail. Förbered dig för kursen genom att arbeta med scenen enskilt och tillsammans med din scenpartner. Ibland reser deltagare till workshopen. Om du får en partner som kommer långväga ifrån kan vissa av förberedelserna ske via skype.

Tid:
15 februari 9.00-18.00
16 februari 9.00-18.00
22 februari 9.00-17.00

Ansökan och kostnad:
Ansökan till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Sista ansökningsdag: 9 december
Om du är medlem 2019 i Teaterverket får du förtur till en plats om du ansöker senast 10 november. Ange när du söker om du är medlem i Teaterverket.

Kostnad: 3.500 kr (2.800 kr+moms)
Om du tecknar medlemskap 2020 i Teaterverket får du rabatt på kursen. Då är kostnaden 2.575 kr ( 2.060 kr + moms). För att få rabatten behöver du bli medlem 2020 i Teaterverket direkt i januari före fakturering av kursavgift sker. För info om medlemskap se www.teaterverket.se

Om det var länge sedan du var med om någon av Elisabets kurser eller workshops kommer du att bli ombedd att skicka showreel eller CV+foto till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För mer information om workshopen kontakta Moa: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.